Batman

2008.09.12. 23:23

Épp most lett vége az első Batman filmnek, amit még Tim Burton rendezett. Hihetetlen élmény volt újra nézni. Ha jól emlékszem, akkor kb. általános iskolás koromban láthattam utoljára. De mivel már akkor sem voltam teljesen normális, megnéztem vagy tizenötször. És mekkora agyam van, emlékeztem egy csomó szövegre meg poénra.

Először is ki kell jelentenem, hogy Tim Burton egy állat! Már a főcímből rá lehet ismerni, hogy az ő keze munkáját látjuk éppen. Elképesztő hangulatot áraszt minden filmje, a színek, amiket használ iszonyú nyomasztóak, de néha gusztustalanul rikítóak, és mellesleg mindig van egy kis fekete humor a műveiben. A Denevéremberrel (merthogy annak idején még lefordították rendesen a címet és nem "betmeneztek") sem volt ez másképp.

Ha valaki megnézi ezt az első részt most, a hiperrealisztikus C. Nolan féle agymasszázs után, bizony lehet, hogy egy-két dolog mocskosul gagyinak fog tűnni. De ne felejtsük el, hogy Michael Keaton 89-ben vette föl a hegyes fülű gumirucit. És az éppen 19 éve volt. Egyébként Burton bácsi filmjei sohasem a realitásról szóltak. És ez is masszívan visszaadja a képregények hangulatát. A 80-as évek vége összekeverve a 30-as évek ruházatával és autóival... Elképesztő, na!

És Jack Nicholson. Szerintem többet nem is kell mondanom. A neve, mint egy márkajel. Komplett hüje, egy éhes rozsomák gyengédségével. Mikor a katedrális tetején "táncol" Ms. Basingerrel...hát azon a mozgáson fertengek mindig. Mellesleg Sinkó László a magyar hangja. Hát a hideg kiráz, ahogy röhög. Elképesztően összeillenek. Ha Heath Ledgernek is találnak egy ilyen hangot, akkor összetehetjük a két kezünket. De ez kb. olyan valószínű, mint rostot találni egy üveg fantában.

Szerző: Garou

· 1 trackback Szólj hozzá!

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://garou.blog.hu/api/trackback/id/tr33661072

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: alternatíva 2008.12.22. 20:28:46

Rémes karácsonyt!Egy csontváz hozza a karácsonyi ajándékot? Amit vámpírok és egy vérfarkas készített? Na ne már. Milyen új marketingfogás ez? Nem, kérem, nem is annyira új, a marketinghez pedig köze sincs. Ezek után azt hiszem, nem árulok el meglepetést a…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása