Az írek érzelmi telítettségét átvevő, alkotókedvvel felruházott, tevékeny, mulatós társaság. A legtöbb Garou történetmondó, dalnok, szónok, költő, az ő köreikből kerül ki. Érzelmi túlfűtöttségük a legboldogabb ivócimborává, de akár a legelszántabb ösztönök irányította ellenséggé tudja őket változtatni. Még Fenris Vérei is elismeréssel tekintenek egy harci mámorban lévő Fiannára.

 

Ismeretes a Garouk között egy törzs át Írországon, Britannián, s keresztül Európán melynek tagjai bárdok, mesemondók, s nagy harcosok. Ők a Fianna. Hírnevüket az évszázadok alatt szerezték, melynek során mestereivé váltak kardnak és dalnak egyaránt. Habár manapság a Fianna a világ sok más területén is otthonára lelt, őshazájuk a Kelták földje még mind

ig nagyon kedves számukra. A Fianna bárdjai messze földön híresek, ők a legtehetségesebbek, és ezt még a többi törzs Galliardjai is elismerik. Születésüktől kezdve okítják őket, arra hogy a dal mesterei legyenek. Az emlékeik messzebbre nyúlnak vissza a Garouk történelmében, mint bármely más törzs emlékei (azok állításával ellentétben, akik mindezt kétségbe vonják). A Fianna Ahrounokat pedig a csata dicsőségére okítják, és arra, hogy bebizonyítsák a rátermettségüket akár olyan hatalmas ellenfelek ellen is, mint Fenris Vérei. A többi törzzsel ellentétben, úgy tűnik, a Fianna sokkal toleránsabb és elfogulatlanabb, minden szempontból. Fenris Véreivel, valamint az Árnyurakkal régóta fennálló versengésük során mindent elkövetnek, hogy lejárassák vagy keresztbe tegyenek e törzsek tagjainak. A Fianna tagjait többnyire teljes mértékben kielégítik a jó dalok és egy pint barna sör, ám mégis könnyen dühbe gurulnak, ha felidegesítik őket. Az utóbbi időben azonban belső viszály osztja meg a Fiannát. Amióta a britek elfoglalták Észak-Írországot, a Fianna ír tagjai az IRA-t míg a brit testvéreik a Provinciális Hadsereget segítik. Ez az eddigi legfenyegetőbb veszedelem, ami a Fiannák biztonságát fenyegette. A háború tombol, és a tö

bbi Fianna ellenvetése ellenére sem marad abba.

Totem: Szarvas, a természet vad és ősi oldalának inkarnációja. Néha víziókban mutatja meg magát, hogy gyermekét kivezesse egy csapdából, megóvja egy rajtaütéstől. Emellett általa képesek az északi irányt érezni. Cserébe elvárja, hogy gyermekei segítsék az eltévedteket.

Kezdő Akaraterő: 3

Előnyök: A Fianna tagjai rendkívül összetartanak és nagyon család centrikusak. Ez azt eredményezi, hogy minden Fianna kap egy családi ereklyét, egy legalább kettesszintű Fétist. A játékos szabadon elkölthet még pontokat a háttérre, hogy ezzel is növelje az erejét, ám egy Garou sosem birtokolhat ötpontosnál nagyobb értékű fétist.

Hátrányok: Ha a Fianna valaha is elveszíti a családi ereklyéjét, vagy ha megsemmisül, a Garou automatikusan elveszít két pontot a Becsületéből és addig nem is képes növelni Hírnevét, míg vissza nem szerzi a Fétist, vagy a Fianna öregek meg nem bocsátják neki tettét.

Hátterek: A Fiannák bármelyik hátteret választhatják.

Kezdő adományok: Tündérfény, Meggyőzés, Méreg ellenállás

Farkas alak: Lupusz alakban a Fiannák hatalmas vérvörös vagy fekete farkasoknak látszanak, zöld vagy szürkés zöld szemekkel.

Szervezet: A család a legfontosabb a Fiannák számára, a véreik jelentenek mindent a törzstagok számára. A Fianna tagjai és Rokonvéreik a Hold minden egyes havában összegyűlnek, és a Kelta hagyományok szerint ünnepelnek, történeteket mesélnek egymásnak a tetteikről, ezáltal még nagyobb dicsőséget szerezvén maguknak és a törzsnek. A veze

tő testület, mely a törzset irányítja, a Dal Őrzői, ők az idősek egy csoportja. Mindegyiküket a törzs választja, a más és más Holdállás alatt születettek közül. Az ő felelősségük a döntések meghozatala a törzs ügyeit illetően. Ide tartoznak a törzsön belüli politikai döntések, ugyanúgy, mint a társadalmi kérdések más szempontjai, vonatkozik ez az emberi és a Garou társadalomra egyaránt. A Fiannák közt nagy tiszteletnek örvendnek, és a szavuk a törvény.

Menedék: A Fiannát mindenféle területen meg lehet találni, de főként a vidéki környezetet kedvelik. Az öregjeik és rokonvéreik inkább a csendes gazdálkodó életet részesítik előnyben, míg a fiatalok hajlamosak a városokba költözni az emberek közé, és az ő útjukat járni.

Védnökség: Ezek a Garouk szoros kötelékben állnak a kelta hagyományokkal és életvitellel, és éppen ezért ádáz szenvedélyjel védelmezik mindazt, ami ír vagy brit. Az elmúlt évtizedekben bekövetkezett vándorlásaik során aztán magukra vállalták a dalnokok és a szórakoztatással foglalkozó emberek védelmét is legyenek azok bármilyen szórakoztatásért felelősek.

Szemléletmód: Úgy hiszed, hogy az egész világ a te színpadod, vagy kocsmád, és hiszel az élet teljes élvezésében, igenlésében. Hajlamos vagy figyelmen kívül hagyni a többi törzsben helyet foglaló testvéreidet. Hiszen mit is tudnak ők valójában?

Idézet:

”Én is ugyanúgy aggódom az Észak-Írországi események miatt, mint Te, de most miért nem ülsz le a seggedre végre, és adod át magad a zenének? A franc! Csapos! Még egy whiskey rendel… hé, azt mondtam pofa be! „

 

A törzs rúnajele:

A bejegyzés trackback címe:

https://garou.blog.hu/api/trackback/id/tr33783851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bogesz 2008.11.25. 22:00:28

Juhúúúú!
Fél év után rájöttem hogy hogyan lehet kommentet írni.:)
Ezúton szeretnék gratulálni Kedves Garou!
Boldog Blogolást!

Merlin 2008.11.26. 01:00:49

Teljesen nem vagy normális!
Gratulálok Bogesz az eddigi sikereidhez!
Csak így tovább!
süti beállítások módosítása