A városi élettel valamelyest megbékélt, viszont az emberi társadalom peremén élő Garouk. A túlélés nagymesterei, akik, legyen szó akár a hagyományokról, törvényekről, mind az életben maradás mögé sorolnák be. Nem is beszélve a jó modorról. Csak ezzel a kötetlen mentalitással tudják rangbeli helyzetüket, erőforrásbeli hiányosságaikat, lenézettségüket ellensúlyozni.

Mint az éhező kutyák, úgy vészelték át az évszázadokat a Csontrágók, azon képességüknek köszönhetően, mellyel kiszimatolták, és csendben elcsenték az ételt. Lehetséges, hogy eredetileg a sakáltól származnak, hab

ár a legendáik szerint a szemétből és hulladékból születtek annak idején az ó-időben, fiatalnak, erősnek és szívósnak. Manapság kénytelenek ők eljátszani a bűnbak szerepét, habár Gaia Gyermekei többnyire kiállnak mellettük a falkákon belül. Ennek ellenére néhány Csontrágó elég hírnevet szerzett önnön akaratából ahhoz, hogy kialakítsa a saját falkáját. Gyakra

n fedeznek, vagy avatnak fel saját maguk caerneket a városok eldugott sikátoraiban. A történelem során a Csontrágók végig a kitaszítottak, az otthonuktól megfosztottak, és otthontalanok közé tartoztak, s ez így van ma is. Gyűlölik a rabszolgaságot és az elnyomást, legtöbb idejüket kitölti az, hogy a túléléssel és ne a Garouk politikájával foglalkozzanak. Mivel a Csontrágók szövetségesei minden egyes város kóbor kutyáinak (egész bonyolult kommunikációs hálózatuk van, amelyet ők csak, Vonító Láncnak hívnak), és mivel ismerik a földalatti szennyvízcsatornák és alagutak titkait, ezért igen hasznos információkat is tudnak azokról a dolgokról, melyek a metropoliszokban zajl

anak. Ez ugyanannyira a túlélésüket szolgálja, mint a stratégiai ténykedéseiket, hiszen ha rosszra fordulnak a dolgok tudniuk kell, mikor hagyják el a süllyedő hajót.

Totem: Patkány, a nélkülözésben is túlélő. Megtanítja, hogy lehet sarokba szorítva harcolni. Cserébe tilos patkányokat, vagy kistestvérüket, egereket elpusztítani.

Kezdő Akaraterő: 4

Előny: A Csontrágók  mindig megsejtik , hogy mi folyik az adott városban ahol élnek. Így aztán mindig mindenről értesülnek, és információt kapnak.(Helyismeret +1) Ez kalandonként annyiszor ismételhető amilyen magas rangú az adott karakter.

Hátrány: Ami azt illeti a Csontrágók rendszerint eléggé mocskosak, mondhatni másod osztályú Garouk, az életstílusuk miatt. Ezért aztán nem árt, ha találnak maguknak egy nem a Csontrágók közé tartozó kezest, egy öreget, kinek segítségével tudják növelni becsületüket, dicsőségüket és bölcsességüket.

Hátterek: A Csontrágók nem vehetik fel háttérnek az Anyagi és a Tiszta vér háttereket.

Kezdeti adományok: Kotyvasztás (Cooking), Méreg ellenállás (Resist Toxin), Kolonc (Tagalong)

Farkas alak: A Csontrágók farkas alakban sokkal inkább emlékeztetnek nagy termetű kutyákra, mint farkasokra. Az emberek gyakran kóbor kutyának is nézik őket, aminek ugyancsak megvannak a maga veszélyei: sok Csontrágót fognak és visznek el a sintértelepre, ahonnan kénytelenek ügyesen, lopva elszökni. A szőrzetük a vörösesbarnától a szürkéig bármilyen lehet, és általában kisebb termetűek a többi Garounál ebben az alakjukban.

Szervezet: A Csontrágók ige

n családias légkörben élnek. A törzsbe nem születnek, hanem a saját akaratukból lépnek be. A  Garouk nagy része megveti őket, azért  aminek születtek (ugyanis a többségük korcs), valamint mivel bűzlenek, és hajlamosak arra, hogy csoportosuljanak, és olyan falkát hozzanak létre amelyben csak Csontrágók vannak. Az anyáik és apáik irányítják őket, tisztelik Öregjeiket, kik azzal szereznek hírnevet, hogy kaját szereznek (Becsület), sikerül érdekes dolgokat összelopniuk (Dicsőség) és mellette még sikerül életben is maradniuk (Bölcsesség). A helyzetük és azok miatt a helyek miatt, ahol élnek, gyakran kapcsolatba kerülnek a Nosferatu nevű vámpírklánnal. Valóban, néhán

yan úgy vélik, hogy gyakran együttműködnek, hogy elérjék közös céljaikat, habár az ezzel kapcsolatos részletek, gondosan őrzött titkoknak minősülnek.

Menedék: A Csontrágók ott élnek, ahol a hajléktalanok. Néhányuk vidékre megy és csatlakozik a természetben élő testvéreikhez, ám a legtöbbjük mégis a városban próbál boldogulni.

Védnökség: A Csontrágók gondoskodnak a körülöttük lévő emberekről: hajléktalanokról, kitaszítottakról, őrültekről, és drogfüggőktől. Jóllehet megvannak a szabályaik, arra vonatkozólag, hogy beavatkozzanak ezen emberek életébe, mégis általában megteszik.

Szemléletmód: A Csontrágók szeretettel fogadnak bárkit, aki egy kis tisztelettel közelít feléjük, de egyből megérzik, hogyha valaki megpróbálja kihasználni őket. Rendkívül életrevalók, mindig megpróbálják figyelmen kívül hagyni a saját maguk által emelkedettebb gondolkozásúnak tartott törzseket, azzal, hogy időről időre tréfát űznek belőlük. Nem nagyon törődnek a próféciákkal, sem a Féreggel, általában túlságosan lefoglalja őket az, hogy megérjék a másnap reggelt.

           Idézet: ”Aztá’ micsinász velük? Küddesz nekik bonbont meg virágot? Egyébként… ööö… Megvan má vagy két napja, hogy láttam azt a bejáratot ahun be tucc jutni a Pentex gyárába. Ha télleg be akarsz oda menni, akkor én vagyok a te embered. Ja, ja, pontosan… én bizony. Na, és? Van egy kis kajád?”

           A törzs rúnajele:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://garou.blog.hu/api/trackback/id/tr88744881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nialan · http://nialan.freeblog.hu 2008.11.05. 15:15:31

Nem mondod, h elkezdted... :)
Kééész. :)
Hát hajrá. :)
süti beállítások módosítása