Sisak - félkész állapotban

2008.10.30. 20:47

Félkész állapotban van a sisakom. Még ami vissza van belőle az a következő:

- Pántrész megvarrása, rögzítése

- Bélésbőr beragasztása

- Festés (diófapácot fogok használni, mert az ki fogja keményíteni, mint a bűn)

- Bélés megvarrása, belehelyezése (sajna nincs nemezem, ezért vászonba csomagolok valami puha bélést és úgy varrom meg)

Ha ezzel kész vagyok, akkor kész lesz életem első sztyeppei nomád bőrsisak rekonstrukciója. Én speciel a hun páncélzat részének fogom használni. Aztán majd megkérdezek ehhez ezerszer többet értő embereket arról, hogy mi a véleményük, melyik  lovas néphez illene ez a sisak legjobban. Majd meglátjuk mint mondanak rá. Majd az is jól megírom ide. Jó móka ez a kísérleti régészet.

De ha ez megvan, akkor se lesz időm pihenni, mert van egy teljes dolmány, amire meg kell terveznem az ornamentikát és ki kell hímeznem. Jó móka lesz az is. Már alig várom. Mellesleg, aki érdeklődik az ilyen dolgok iránt annak ajánlom Kelemen Zsolt honlapját. Most készített egy bitang jó avar vértet. Valami gyönyörű. Én is nekiállok a sajátomnak, amint lesz hozzá elég anyag. Na, de addig itt vannak a félkész sisak képei, valamint egy pirinyó életkép, hogy hogy is dolgozik a Garou. Igen, ilyenkor olyan rumlit csinálok, mint egy vemhes varacskosdisznó, akinek ráléptek a lábára.

Képek a tovább gomb után!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://garou.blog.hu/api/trackback/id/tr89741287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása