Trója

2008.10.05. 19:36

Tegnap este az RTL Klub leadta a Trója című filmet. Hát most hangosan kurvaanyázzak vagy elég halkan is. Köszönjük, de nem kellett volna. Ugyanis a 3 és fél évesekre való tekintettel kivágtak belőle minden olyan részt, amelyben egy csepp vér is előfordul. Hát köszi. De komolyan. Egy háborús filmet nem is lehet jobban elbaszni. Az meg pláne nem érdekes, hogy a kulcsfontosságú jelenetek ( pl. Patroklosz halála, ugye) nem kerültek bele a filmbe, illetve nem úgy ahogy kellett volna, mert jajjistenemazbrutális. A hülye paraszt, aki meg nem ismeri a sztorit ( na, mondjuk az magára vessen ) az meg találja ki, hogy most mi is van? Hát anyátokat. Meg különben is... hogy van pofája bárkinek is belenyúlni egy kész műbe, csak azért, hogy főműsoridőben lemehessen. Áááá...hagyjuk is, mert szétharapom a monitort. De tényleg, most ennyi erővel egy galériában a kiállított festmények felét takarjuk ki, ha van rajt egy olyan jelenet, ahol harc folyik. Nehogy véletlenül szegény gyerekeket ne lehessen beengedni, hogy megnézzék. Nesze! Az bezzeg nem érdekes, ha délután az aktívban, meg a fókuszban állandóan ezeket a riherongy műnémbereket mutogatják tök pucéran. Azt hadd nézze a gyerek.

Na, meg a másik...Azt különösen utálom, hogy filmeket raknak a reklámok közé. Direkt írtam így. De az, amikor küldjön sms-t, játszon velünk...és még a kérdés is szarul van feltéve. Illetve egyik válasz se helyes. Na, most is ez volt. A kérdés a következő: Melyik testrészén lehetett megsebezni Achilleuszt? A két válasz - most kapaszkodj meg, most jön a meredek - 1. a nyakán, 2. a bokáján!!! Igenbazmeg...A mondás is úgy tartja, hogy valaminek a sebezhető pontja az achillesz-bokája...igen...így mondjuk...Most már csak azt mondja meg nekem valaki, mi a francnak nézek én tv-t?

Na, de nagyon eltértünk a tárgytól. Vissza a filmhez. Annak idején, mikor megjelent sokan támadták, hogy "De nem is hasonlít az Iliászra!". Hát ha az Iliászt akarták volna megfilmesíteni, akkor gondolom a címe is az lett volna, hogy Iliász. De mivel ez Trója, ezért ne keressük benne az isteneket.

Igazából a film eléggé amerikai, de ezen felülemelkedve el kell ismerni, van benne egy két szép jelenet. A csatajelenetek eléggé visszaadják, hogy a falanx harcmodor milyen volt. A felszerelés hitelességét sajnos nem tudom megállapítani, mert nem nagyon foglalkoztam még igazán ezzel a korral. A mürmidónok felszerelése viszont eléggé görögös, szóval nagyon biztos nem ronthatták el. 

A kedvencem, ami viszont aztán mindent visz, Hektór és Achilleusz csatája. Le a kalappal a szereplőkkel, mert nagyon szépen bemutatták hogyan kell használni a pajzs, rövid kard, lándzsa kombinációt. Gyönyörűen mozognak, és két hasonlóan jól képzett harcos körülbelül tényleg eddig küzdene egymással. Persze az RTL Klub ezt is megkurtította, hadd örüljek.

Mindent összevetve, aki szereti az ilyen jellegű filmeket, ne a tv-ben nézze meg, ha van rá módja.

update: Megjelent a rendezői változat, mint azt a film honlapján látni lehet. Ezt meg kell szereznemmmmmm! Úgy is mondhantám, hogy "Ez nekem nagyon köll, baszics!"

Szerző: Garou

Szólj hozzá!

Címkék: tv film

A bejegyzés trackback címe:

https://garou.blog.hu/api/trackback/id/tr57697682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása