A Sötét Lovag - Előzetes

2008.08.08. 01:48

Igennnn, végreee!!! Itthon is bemutatják azt, amit jobban vártam már, mint a Hihetetlen Hulkot és a Vasembert együttvéve. Pedig aztán mindkettő igazán nagyot szakított, szerintem baromi színvonalasak lettek. Jó, persze, elfogult vagyok ebben a kérdésben, mert Marvel-buzi vagyok. És engem már egy kis számítógép effektussal le lehet teljesen venni a lábamról. És akkor mi van? Moziba általában azért megyek! Na de ez…hát a trailert többször néztem meg, mint annakidején 2005-ben a Sith-ek bosszújáét. Pedig az is volt, hogy egymás után lement vagy tizenötször.

Egyszerűen nem tudok betelni vele. Ha a film egésze olyan jó, mint a bemutató, akkor simán megéri a mozijegy az árát. És ma volt a premier. Illetve tegnap. Hamarosan meg fogom nézni, csak azt nem tudom még, hogy mikor. És jó lenne én egyetlen kicsi Szívemnek Szottyával. A Vasember is befigyelt kétszer! :D Na de most egy kis előzetes a filmről:

„Batman (Christian Bale) valamint két társa, egy rendőr (Gary Oldman) és egy ügyész (Aaron Eckhart) mindent elkövet, hogy megtisztítsa Gotham City utcáit a banditáktól. Már kezdik azt hinni, önként vállalt feladatukat siker koronázhatja, amikor megjelenik a bűnözők között valaki, aki minden elődjénél ravaszabb és veszélyesebb. Úgy hívják: Joker (Heath Ledger). A városban ettől kezdve a félelem az úr: elszabadul a korlátlan, értelmetlen, kivédhetetlennek tűnő gonoszság.”

Forrás: Port.hu

Trailer:

A film Imdb linkje.

Hát igen…Ez a csapat már eddig is alkotott nagyot. Christopher Nolan rendezőnek köszönhetjük az új Batman franchise mellett, például a The Prestige-t (Tökéletes Trükk), melyben szintén az itt főszerepet játszó Christian Bale játszik, nem is akárhogy, valamint a szintén nem elhanyagolható Memento-t. Hihetetlen jól sikerültek. Aki nem látta, annak itt ajánlom, kötelező, alapfilm. Mindkettő.

A gárda nagy része ugyanaz, mint az első részben. Egyedül Katie Holmes-t cserélték le Maggie „Megkellnéznemanevéthogyírják” Gylenhaal-ra. Szerintem a csere nem volt rossz húzás. Maggie kedves már elbűvölt minket pár nem elhanyagolható alakítással, mint ahogy azt Stanger Than Fiction-ben, a Secretary-ben, vagy a Donnie Darkoban láthattuk. Ez utóbbiban gyakorlatilag eljátszotta a saját öccsének nővérét! :) Egy szó, mint száz Ő csak előnyére válhat a produkciónak. Bár valószínűleg nem miatta tévedünk be erre a filmre a moziba. Annak ellenére még mindig kifejezetten utálom, mikor egy adott karaktert az adott történet, különösen adott franchise, más-más részében más színész alakít. Hát attól falra tudok mászni! Ezt kiterjeszteném arra is, hogy az is baromira irritál, mikor más szinkronhangokat kap az adott karakter (így az adott színész is természetesen) a különböző részekben. Lásd a Karib tenger kalózai első részében tök más, a 3 főszereplőn kívül, a magyar hangok listája, mint az azt követő két részben. De legalább a második és harmadik rész ugyanazt a gárdát kapta.

Visszatérve a filmre, ami igazán nagyot fog robbanni az a néhai Heath Ledger (ez egy ilyen leírhatatlan nevű csapat lett) alakítása. A Jack Nicolson megszemélyesítette Joker igen képregényszerű lett (Tim Burton RULZ), de inkább mókásan félelmetes, mint gonosz. Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy rossz. Sőt! Ahogy röhög annak nincs párja. Illetve nem volt. Eddig…Heath kitett magáért, ez már az előzetesben is látszik. Ez az igazi Joker. Nemnormális gusztustalan („Hello, Beautiful!”) pszihopata állat, aki simán felrobbant bármit, csak mert az jó. De ne tévesszen meg minket, hogy kattant. Sokkal okosabb ő, mint amilyennek látszik. Meglátjuk Mr. Ledger végül is mit hozott ki belőle.

Akire viszont a legeslegkíváncsibb vagyok, az Harvey Dent. Aaron Eckhart-nak fel van adva a lecke, ugyanis ezt a karaktert még nem sikerült igazán jól mozivásznon megjeleníteni. De van egy olyan érzésem, hogy nagy meglepetés lesz. Kíváncsian várom!

Szerző: Garou

2 komment

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://garou.blog.hu/api/trackback/id/tr65606115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nialan · http://nialan.freeblog.hu 2008.08.10. 10:50:56

Azért örültem a Katie Holmes-os lecserélésnek. Olyan női társszereplők mellett, mint Kim Basinger vagy Michelle Pfeiffer az első Batman-ekben, Katie tisztára riadt egérkének tűnt. Hát nem volt gyerebe...
Mondjuk Val Kilmer/George Clooney mint Bruce Wayne se volt telitalálat. Ugye, Bruce nem az a jólkinézős fazon. Vagy mi... Jó, Chrisitan Bale határeset. De jobban közelít a Michale Keaton-os mezőnyhöz.
Kíváncsi vagyok a filmre nagyon. Ha minden jól megy, ma megyünk megnézni....

adeptus · http://voxadepti.sfblogs.net 2008.08.13. 20:43:51

Ez érthetetlen. Ezt a filmet mindenki az egekig magasztalja, vagy legalábbis tetszett neki. Eddig mindegyik Batman-filmmel úgy voltam, hogy ha tényleg semmi izgalmas nem volt a tévében, amit néztem volna, akkor megnéztem azt. Azért most már kezdek kíváncsi lenni.
süti beállítások módosítása