Kizárólag nőkből (és néhány férfi korcsból) álló, harcias törzs. A nők, és a vadon védelmezői. A patriarchális hatalom ellen állnak ki, illetve annak hibáit büntetik. Rituáléikban, ceremóniáikban, gyűléseikben görög hagyományokra emlékeztető elemeket lehet észrevenni. Radikális nézeteik erőteljes ellentéteket szítanak például Fenris Véreivel.

A Fekete Fúriák képezik az ellenpontot a férfi túlsúlyban lévő Garou társadalomban. Valaha az ő elődeik hagyták el a többi Garout, hogy távoli helyeken találjanak új menedékre, ahol végre egyedül lehetnek, ahol elszigetelődtek és megerősödtek. Úgy hiszik, hogy istennőjük Artemisz (Luna, a Holdnővér egy másik alakban) parancsa, hogy tartózkodjanak a férfiaktól. Az egyedüli hímek a törzsön belül is csak meddő korcsok. Hisznek abban, hogy a törzs a saját akaratából maradt tiszta és erős a századok során, és örökségüket nyomon tudják követni egészen a történelem előtti időkig. Az Apokalipszissel kapcsolatban több állásfoglalás is létezik a Fúriák között. Van, aki azt vallja, mindenkit meg kell menteni, akit csak lehet, van, aki azt választja, hogy csak a nőket védi meg, van, aki a világot járja caernek és ereklyék után kutatva, és van, aki pedig Artemisz istennő imádatát választja. Ezen összeegyeztethetetlen célok ellenére a törzs tagjai egytől egyig összetartanak, és ha valamilyen közös cél érdekében összefognak, veszedelmes ellenfelekké válhatnak.

Totem: Pegazus, az inspiráció szelleme és a vad helyek védelmezője. Segítségével gyermekei beleláthatnak az állatok lelkébe. Még az éhező, vagy veszett állatok sem támadnák meg Pegazus követőjét. Elvárja viszont a nőstények védelmét, bármilyen fajba is tartozzon.

Kezdeti akaraterő: 3

Előnyök: Egy Fekete Fúria megoszthatja az Akaraterejét bármely másik Fúriával vagy falkájának bármely nőnemű tagjával, úgy hogy át

adja neki Akaraterő pontjait.

Hátrányok: A Fekete Fúriák totemállata felruházza őket egy spirituális vészjelzővel, mely jelzi, ha a környéken egy nő bajban van. Ez a jelzés (vagy hívás) bármikor bekövetkezhet, és általában át is veszi az irányítást a Fúria felett. Figyelmen kívül csak akkor hagyhatja, ha elkölt egy Akaraterő pontot. Ha így tesz, megkophat a dicsőségének fénye, könnyedén becstelenné válhat.(Veszíthet Becsületéből és Dicsőségéből.)

Háttér: A Fekete Fúriák bármilyen hátteret választhatnak.

Kezdeti adományok: Féreg érzékelése (Sense Wyrm), Kiélezett érzékek (Heightened Senses), A zsákmány szaga (Sense of the Prey)

Farkas alak: A Fekete Fúriák többnyire sötét, fényes bundájúak, melyet fehér vagy ezüst csíkok szakítanak meg. Néhányuknak dupla fejű fejsze alakú foltjuk van.

Szervezet: A Fekete Fúriák két fő csoportra oszlanak, melyeket Calyxoknak hívnak. A Külső Calyxot 13 magas rangú a világ minden részéről származó Fekete Fúria alkotja; őket a csoport választja meg. A Belső Calyx 5 Fúriából áll, őket maga Artemisz jelöli ki. A Külső Calyx feladata a törzs által végrehajtott feladatok összehangolása, valamint a helyi vezetők kijelölése. A Belső Calyx öt tagja azonos hatalommal bír, feladatuk, pedig a tanácsadás, a politikai döntések meghozatala, a hagyományok értelmezése valamint a törzs törvényeinek meghozatala. Azok, akiket Artemisz hívott a Belső Calyxba minden rang és hatalom felett állnak, nem csak a törzs öregjei. Ez viszont sokszor vívja ki a Külső Calyx nemtetszését, mivel ők úgy hiszik, hogy a vezetés egyes egyedül az ő kezükben van.

Menedék: Ha van a világnak akár csak egy apró elhagyatott pontja, a Fekete Fúriák ott vannak. Ha van olyan ősi ereklye, vagy vidék, mely a Féreg karmai közé került, a Fekete Fúriák készek érte harcolni. Ha egy nő veszélyben van, a Fekete Fúriák a segítségére sietnek.

Védnökség: A Fekete Fúriák úgy tekintenek magukra, mint a Vadon védelmezőire, a misztikus erők megtestesítőire, és a természet erejére. Ők viselik gondját a Sötétség Világában még megmaradt vadonnak, és magukra vállalják az ősi, mitikus helyek és ereklyék felkutatását, helyreállítását, védelmét és megőrzését. A Fekete Fúriák a nők és a megrontatlan, tiszta helyek védelmezői, akik akár óriási távolságokat is képesek megtenni a kötelességük teljesítése érdekében.

Szemléletmód: A Fekete Fúriák szövetségben állnak Gaia Gyermekeivel és a Halkléptűek tagjaival és általában nagyon eredményesen dolgoznak együtt. A Wendigókat, a Rőtkarmúakat és az Égfürkészők tagjait tiszteletben tartják ugyan, de valahogy mégsem jönnek ki egymással. Az Üvegjárókkal, a Fiannákkal és a Csontrágókkal szembeni ellenszenvük ellenére sem növesztenek karmot ellenük. Fenris Vérét és az Árnyurakat halálosan gyűlölik, valamint nagyon neheztelnek az Ezüst Agyarakra az uralkodó helyzetük miatt, ám vezetőik bölcsességére hallgatva csak akkor támadják meg ezt az erős törzset, ha engedélyt kapnak rá. A Fekete Fúriák nagyon férfias mentalitásúak. Azonban félrevezető lehet azt állítani, hogy minden Fúria hajthatatlan, és nehéz eset, még ha ez lényegében fedi is a valóságot.

        Idézet: „Követni? Téged? Miért tenném? Olyan gyengék az érzékeid, mint egy ma született kölyöknek. Egy egyirányú utcába se követnélek, mert onnan se találnál ki.”

       A törzs rúnajele:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://garou.blog.hu/api/trackback/id/tr15743279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Amerlin 2008.11.01. 12:29:25

A csontrágókat is felrakhatnád!

Garou 2008.11.02. 00:56:29

Az lett a következő. Mint láthatod.

Amerlin 2008.11.02. 10:16:09

Mint láthattam!
Thx!
süti beállítások módosítása