Ma esti kaja...

2008.09.23. 23:35

Hát az úgy indult, hogy hoztam gombát. Nem olyant, ami lábon nő, meg nem is varázsossat, ameliktől ződ törpéket lát az ember. Neeeem. Ez rózsaszín elefántokat produkál. De csak keveset, azokat meg könnyű agyoncsapni. Teflon bevonatú sütőedénnyel.

Naszóval... A mai recept: Tőtött gomba

Kell hozzá: Gomba, Tőtelék

A gombát megtőttyük a tőtelékkel és sütjük, amíg jó nem lesz. Jó étvágyat kívánok.

Na, de most komolyra fordítva a szót. Baromi finomat csinyáltam, mondhatom, hogy ismét. Még Geri és Hófehérke is evett belőle, pedig megrögzött gombagyűlölők.

Szóval a recept: Sajttal töltött gombakalap

Hozzávalók: egy doboz gomba (az kb. 10 fejet jelent), 2 tömlős sajt (lehet ízesített is, én sonkásat használtam), 10 dkg margarin, petrezselyemzöld, majoranna, kakukkfű, só, bors, 15 dkg valamilyen felvágott (én turistát szeltem bele), 2 tojás, 1 fél pohár tejföl, fél fej lilahagyma, olaj vagy margarin (a tepsi kikenéséhez)

A doboz fehér húsú gombát megpucoljuk, a kalapját besózzuk, kicsit állni hagyjuk. A szárát apróra felvágjuk és egy olyan edénybe rakjuk, amibe majd a tölteléket könnyedén össze tudjuk keverni. Belerakjuk a 2 tömlős sajtot, kevés sót, mivel a kalapot már eleve megsóztuk, a fűszereket ízlés szerint és a margarint, majd jól összekeverjük. Felszeljük a szalámit, a hagymát apróra vágjuk és mehet bele. A 2 tojást kikeverjük a tejföllel és hozzáöntjük, majd az egészet átkeverjük. A kész krémet a felfordított gombafejek öblös részébe töltjük majd a kivajazott, vagy olajozott tepsibe helyezzük. De baromi szakszavas egy recept lesz ez, baszics. Miután az összes gomba megtöltve fetreng a tepsiben ráhelyezünk némi reszelt sajtot, vagy a mi esetünkben vékonyra vágott sajtdarabot. Bevágjuk a sütőbe és kb. 150 fokon adunk az arcának fél órát, hogy megsüljön. Ha a gomba megpuhult akkor elvileg jó. Bármilyen körettel fogyasztható.

Jó étvágyat kívánok!

Majd ha fel tudom rakni a képeket amit eredményeztem akkor felrakom, hogy látszódjon is mi lesz belőle.

(Plánenemnorbi) Ápdét: Ímhol, ehun futnak a fényképek. Önök a tovább gombra, majd a képekre kattintva gerjeszthetik étvágyukat.

 

Gomba megtöltve, hol a sajt?

Sütésre készen!

SÜJJÉ' GENYA!

Asszem kész. Nagyon gusztustalan, de azér' megettük.

Köret.

No comment!

Tálalva!

A bejegyzés trackback címe:

https://garou.blog.hu/api/trackback/id/tr19678457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása